August 21, 2011

Turkiye Serefsizlik Federasyonu ve Eyyamcilar Birligi

Birisi cikipta su cibilliyetsizin bana insan oldugunu soylesin. Herifte seref, gurur, namus gibi kavramlarin yoksunlugu yuzune dahi yansimis. Federasyon baskanligi muhabbeti ortaya cikmadan evvel taniyip bilmezdim pustu. Ilk defa bu konu gundeme geldiginde tanidim ve her ne kadar Fenerbahce'li oldugunu ogrenmis olsamda notrdum pezevenge ama ilk gordugum zaman bu herifin zihnimdeki fotografi Star Wars'ta ki Sith Lordu olan imparatorun fotografi idi. Insanlari dis gorunumleri ile(dis gorunmuden kastim kilik-kiyafet vs degil hal hareket tavir durus vs) yargilamamaya calisan ve fakat cokta yargilayan ve %99 dogru yargilayan birisi olarak yine hakli cikmistim.

Bu surecte ne olup bittigni zaten herkes biliyor dolayisi ile sil bastan aciklamaya alatmaya gerek yok Adamlar klise tabirle 70 milyonun gozunun icne baka baka gayette yavsakca ve utanmazca yalan soyluyor, celiskili ifadeler kullaniyor ve ustunlerin hukukundan bahsediyor. Isin daha da traji komik tarafi neredeyse hicbir medya kurumu saglam adimlarla ustlerine gitmiyor, soru sormuyorlar. Tabiki aksini beklemek abestle istigal olacaktir T.C'de ama icinde azicim adamlik olan birisi de bunu beklemeden edemiyor haliyle.

Bu yaratiklarin ne yarragim oldugu belli fakat bu "Kulupler Birligi"ne ne oluyor onu anlamis degilim. Daha dune kadar "Biz bize yeteriz" diye carsaf carsaf t-shirtler bastiran, kendilerini adam erine dahi koymayan bir baskani olan, her firsatta havuzdan cikariz tehditleri savuran bir adam ve kendisi suclu ama en azindan karsisinda durmayi gectim ortada, tarafsiz bolgede durmalari gerekirken iclerinden tek durus gosteren, tek aklibasinda aciklamalar yapan klube kasi hepsi cephe almis durumda. Ilhan Cavcav'i anliyorum. Umit Karan'dan sonra kendisine 5 kurus para kazandirmadik da digerlerine ne oluyor onu anlamis degilim.

Isin ekonomik ve hukuki boyutuna cok hakim degilim ancak Galatasaray'in alayinizin amina koyarim deyip "Eyyamcilar Birligi"nden ve "havuzdan" ayrilmasini o kadar isterim ki. Umit ederim isler daha da boklasir, herkes kilicin ceker ve inceldigi yerden kopar. Ben hayati her ne kadar gri yasayan bir adam olsamda benim icin hayat siyah-beyazdan olusur. Eger duzeleceksek, temizleneceksek bu sil bastan olmali ve %100 olmali. Zira Turk mentalitesi kendisini duzeltip, reforme edebilecek bir mentalite degildir.Hersey bastan baslanilmali ki bir seyler duzelebilsin. O yuzden su bulanabildigi kadar bulansin istiyorum.

Adamlara bak yahu. Ulan madem yaptiginiz bir yanlis yok, o kadar dogrusunuz heseyi hukuka uygun yapiyorsunuz neden UEFA'ya FIFA'ya sikayet edilmekten korkuyorsunuz. Siz oyle serefsizsiniz ki degil UEFA'ya FIFA'ya uzaylilara bile sikayet edilseniz azdir ki ortada bole bir durumda yok. Beyefendiler ayni suanda ki siyasi iktidar gib;i biz ne soylersek o olmali, kimse yorum dahi yapmamali ve sadece bizim  borumuz otmeli derdinde.

Her ne kadar gec kalmis "adalet" adalet  olmasa da birgun oyle ya da bole "adalet" yerini bulacaktir.


Meyment yok ki orospu cocugunun suratinda. Senin taa gecmisini sikeyim ben....

August 18, 2011

Olympiakos-Galatasaray

24 yasima 8 gun kala hayatimda gittigim ilk Galatasaray maci olmasi acisindan benim icin onemli bir macti. Her ne kadar futbolu cok sevsemde, hatta once oynayip daha sonra sevmeye baslasamda Galatasaray sevgim futbol sevgimden daha fazladir.

Maci onemli kilan diger nokta ise onumuzdeki sezona yonelik beklentilerin ve genel yeterliligin az-cok gorulebilir olmasidir. Song-Tomas sonrasi yasadigimiz defans dortlusu sorunsali(Tomas ve Song iki kisi olsada Orhan ve Cihan'la dahi bu kadar problem olmadi) maalesef cozulmeyecek gibi gozukuyor. Transfere hic girmeden bu sorunun cozumu icin atilmasi gereken ilk adim Servet-Hakan Balta ikilisinin ne pahasina olursa olsun bu takimdan uzaklastirilmasi sart.

Muazzam sikici gecen macin daha ilk saniyelerinde yemis oldugumuz gol defansimizin ne kadar kotu oldugunun ve orta saha ile arasindaki sekronizasyon bozuklugunun cok guzel bir gostergesi oldu. Her ne kadar Liverpool macinda icine Maicon kacmis gibi bir performans sergilemis olsada Ufaluji de geri dortlumuze ayak uydurmus durumdaydi. Eboe bazi maclar icin defans blogunun hizlanmasi anlaminda faydasi olacaksa da 34 maclik bir seriyi kaldirabilecegini dusunmuyorum. Geri dortlu konusunda lafi daha fazla uzatmak abesle istigaldir zira 3 kusur yildir hem gozumuze hem gotumuze her mac giriyor olmasina ragmen begendigim fakat ceviklik ve hiz konusunda yetersiz olan Ufaluji transferi bu problemin cozumu icin daha cok bekleyecegimizi alenen gostermistir.

Ortasahada Selcuk Inan cok silik bir performans gosterdi. Kisisel olarak bu performansi ben takimda ki yaratici, adam gecen, topu ayaginda tutup takimin zaman kazandmasini, hatta zaman zaman oyunu yavaslatan yaratici oyuncu eksikligine bagliyorum. Melo her ne kadar (bence) iyi oynamis olsada o da bu yaratici oyuncu kitligindan nasibini almistir. Zira oyunun kanatlara yayilmasi yahut on alanda 10 numara diye tabir edilen zeka ve teknik seviyesi yuksek bir oyuncu omadigi icin oyun gobekte sikisip kaldi ve bir turlu genis alana yayilip pozisyon zeginligi saglanamadigi icin ortasahada kisri bir dongu, geri pas ya da 10 numara pozisyonunda oynayan Sabri'nin topu alip 10 metre ileri gidip hep geri donmesi ile sonuclandi.

Ozellikle ilk yari Olympikos yari sahasina denk gelen numarali tribunde oturmam nedeni ile sag kanat varyasyonlarini eksiksiz izleme sansina sahip oldum. Gordugum Kazim ve Ufaluji arasinda uyumsuzlugun dorukta oldugu Sabri nin attigi her topun 5 metre ileri, geri, yahut rakibe gitmesi ve Ufaluji'nin depar atip araya kacma ya da cizgiye inip iceri kesme konusunda ki yetersizligi oldu. Genelde okudugum koseyazilari ve bloglarda Kazim'in iyi performans gosterdiginden ve sag kanadin etkili oldugundan bahsedilmekte. Ancak macin Galatasaray adina ilk ve tek pozisyonu(faul dolayisi ile gecersiz sayilan duran top golu disinda) Aydin'in son dakikalarda yapmis oldugu orta Kazim'in ne kadar iyi oynadiginin gostergesiydi sanirim. Takimda cok net gozuken birsey var; yaratici oyuncu ekskligi. Bu ister 10 numara pozisyonu ister Arda'nin yoklugu biran once giderilmesi gereken en onemli ikinci konu ve Keita(cok sevdigim bir oyuncu olsada) bunun cozumu degildir.

Arda'nin gidisi ve takimda sol kanat oyuncusu olmamasi. Hatirladigim kadari ile bu takima sol kanat olarak transfer edilen ve pozisyonu sol kanat olan son oyuncu Marek Heinze idi her ne kadar beklenileni verememis olsada. Ortalamanin biraz ustu zekaya sahip olan, futboluda amatorce seven ve anlayan bendeniz dahi bu konularla alakali bir takim cozumler uretebiliyorken Turkiye'nin en buyuk futbol kulubunun "dahi" sorumlulari acaba nasil bir mentaliteye sahipler dogrusu cok merak ediyorum. Amenna, verecegim ornek abesle istigaldir ancak FM'de takimi kurduktan sonra genelde oyuncular yetistirp world class yapma derdindeyimdir her daim ve kolay kolay 30 yasina gelmeyen adami devasa bir para teklifi olmaksizin kesinlikle satmam. Fakat transfer listemde her zaman her bolge icin en az 2 tane 18-25 yas arasi olasi bir oyuncu satimasina karsin 22 kisilik bir bir oyuncu grubu vardir ve her daim guncellerim. Acaba bizim kulupteki muteber (uber)teknik sorumlularimiz ve takim elbiseli abilerimiz o pozisyonlarda neler yapiyorlardir. Kulup yonetimi oyuncu alimi ve 4-3-3 mudur cok merak ediyorum. Aksam sol kanat sorunu ayyuka cikmis durumdaydi. Zaten kendi pozisyonunda dahi cekingenmidir artik utangacmidir bilmiyorum oynayamayan Stancu maalesef son macina cikmis oldu.

Sahsen Baros'u yahut Elmander'i yorumlama gereksinimi duymuyorum. Zira ne araya atilan bir top ne de kesilen bir orta sozkonusu olmadigi icin soylenecek seyler manasiz kalacaktir.

Maca dair sevinilecek iki sey Muslera'daki potansiyel ve Allah'a sukurler olsun ki Servet'in kaptanlik pazubandi ile sahaya cikmamis omasi.

17 Agustos 2011 Atina. Umarim en kisa zamanda ASY TT Arena'da mac seyretme sansina sahip olurum.

August 16, 2011

Kulucka


                                         


Bloga yazi yazmayali 1,5 yildan fazla olmus. Muhtemelen Yunanistan'in havasindan suyundan olsa gerek tembellik bize de bulasmis(ben superim bende sorun yok). Cok dusundum ama nedendir bilinmez bir turlu elim klavyeye gitmedi. Bilmiyorum belki yaptigim isle alakalidir, mesai boyunca sadece kulagimin arkasini sikilmemis olarak muhafaza edebildigimden olsa gerek herhalde eve dondugumde yemek yiyebilmek dahi bir iskence. Turkiye'den kurtuluyoruz diye Atina'ya kactik amk aksine yaptigim iste maalesef ne kadar TC sinirlari icerisinde yasayan ork yahut orkhaim hatta maganda varsa onlarla gorusmek ve yardimci olmakmis. Demekki her sikime atlamamak gerekiyormus aci oldu ama ogrendik.

Bu iskencenin bitmesinede az kaldi. 7 is gunu, fazla degil.  Sonrasi bambaska bir hayat, bambaska bir memleket. Nereye kadar bende bilmiyorum. Turkiye'de yasmak istemiyorum. Hem ulke hem insanlar beni igrendiriyor. Belki sende benim igrenmeme neden olanlardan birisindir. Peki buralarda urug-hai ya da ork yok mu? Kesin vardir. Ama isin guzel tarafi onlarin varligindan haberdar degilim. Metroda, otobuste, markette, bankada ne konustuklarini ne ettiklerini ya da neyi tuttuklarinin farkinda degilim. Tabiri-i caizse siklemiyor ve siklenmiyorum. Siyaset Bilimi bitirmis, alanla cok ilgili okuyan, yorumlayan arastiran birisi olaak 1,5 yilda TR hakkinda herhangi bir haber dahi okumamaya gayret ettim. Tek okudugum "spor gazeteleri", bloglar ve yabanci gazetelerin dis servisleri ve bizdeki tabiri ile 3. sayfalari oldu. Biara tekrar Turkiye basinini okur gibi oldum bunalima girip kahroldum ondan da vazgectim bir daha da arkama bakmadim amk.

Neyse bu ara gundem yogun. Arda gitti. Gidisi biraz zamansiz oldu ama guzel oldu. Tek sorun sol kanatta alternatifsiz olmamiz ve o bolgeye kaliteli birisinin alinisinin biraz zor ve cok maliyetli olacagi. Cokta sikimde degil acikcasi. Bir sekilde dolacaktir. Yalniz beni huzursuz eden durum kaptanlik mevzusudur. Hic istemememe ragmen umarim Ayhan kaptan olur. Gerek cirkefligi, gerek bir kaptana ozellikle de Galatasaray kaptanina yakismayacak; gecmiste yaptigi ve gelecekte yapacagi hareketlerden oturu kesinlikle o makama yakistiramiyorum. Ama gelin gorun ki diger aday Servet Cetin denen orospu cocugu. servetin ne bok olduguyla alakali herhangi birsey yazmayacagim. Feysbukta Galatasaray sayfasina uyeyim(dim). Kaptanlikla alakali postun altinda binlerce s.c kaptan olsun diyen post gormek inan agirima gitti. Way amk demek ki ben bu adamlarla ayni takimi tuyormusum deyip en azindan yine gormezden gelip o gruptan aninda cikiverdim. Sabri'ye gelecek olursak samimiyetiyle alakali herhangi bir kuskum olmasada gerek zeka seviyesi, gerek teknik becerileri gerekse de capi kaptanlik yapmaya yeterli degil bence. Su takimdan neden yillardir yabanci kaptan secilmez anlamadim. Isterdim ki Kewell geri donsun ve kaptan olsun ama hayal tabi. Benim suan icin en buyuk kaptan adayim Milan Baros'tur. Oynayabildigi zamanlarda vargucu ile mucadele etmesi, kalitesi, karizmasi, kaybetmeyi kabullenememesi ve surekli savasmasi bence kaptanlik icin yeterlidir. Tek elestirdigim noktasi aldatmaya yonelik hareketleri ki o konuda kendine ceki duzen verecegine eminim. Ama olmaz cunku sans eseri Turk olarak dogmadi. Bizde fasizan bir algi sozkonusu oldugu icin Baros, Kewell, Cana vs gibi lider olarak dogmus olan adamlar kaptan olamaz. Ama palyanco gibi giyinen(bende oyle giyiniyorum arada yanlis anlasimasin elestirmiyorum sadece belirtiyorum). liderlik vasiflari yaziyla sifir olan, takim dustugunde toparlayacagina kendisi daha cok dagilan 20 yasindaki cocuk Arda kaptan olabilir. Turkiye'den kacti deniliyor. Belki dogrudur. Siradan bir futbolcunun yapmasi gereken yerinde harekettir de. Ama Galatasaray kaptani medyanin samar oglani olacaksa, her lafin altinda ezilecekse "size ne amk gezerimde sikerimde" diyemeyecekse ve takimini zamansiz bir sekilde siktir olup birakacaksa bu adamlari kaptan yapanin da onlari alkislyanlarinda zihniyetini sikeyim. Velhasili kelam yapacak birsey yok ya ayhan ya da servet sike sike kabullenecegiz.

Diger konu Turkiye'de kendinden olmayanlarin endoplazmik retikulmunu bile sikmeye calisan AKP zihniyetinin 10. yildonumuymus. Kimbilir daha nice 10. yildonumlerini goruruz. Millet olarak domalmaktan, sikilmekten bana dokunmayan yilan bin yasasin, benden olmayanin cani cehenneme diyerek yasadiktan sonra AKP, CHP, MHP gibi zihniyetler bu ulkede 100. yillarini da suphesiz kutlarlar. Benim bu ulkeye dair hicbir umidim yok. Azcik birsey vardi onuda otobuste dayak yiyen kizcocugunu izleyen ve sesini cikarmayan koyun surusu ork haberini okuduktan sonra kaybettim. Bu arada gazeteden okumadim haberiniz ola.

Baska bir husus ise yarin Olimpiakos maci  var. Stad isyerime 15 dk. Galatasaray taraftarinin maca gelmeyecegi dusunulerek stadda yer ayirilmamis. Olympiakos taraftari psikopattir.  Polo maclarini bile kacirmazlar. Otobusten otobana adam firlatmisliklari vardir bu piclerin. Bizde sike sike kelle koltukta aralarinda maci izleyecegiz. Insallah 0-0 biter yoksa salam bir dayak bizi bekler..
Uzun zaman oldu yazi yazmayali. Iyi de geldi. Biraz karalamak, biraz sacmalamak. Umarim bu kadar uzun bir sure savsaklamam tekrar..